امروزه برای ساخت و ساز ساختمان ها، یک سری قوانین سخت گیرانه وجود دارد که باید توسط مالکین و سازندگان رعایت شود. این قوانین نیز برای زیباسازی مناطق شهری و روستایی و حفظ ایمنی و امنیت ساختمان و در نهایت حفظ حریم زندگی افراد است. یکی از این قوانین اخذ جواز ساخت پیش از شروع ساخت و ساز می باشد! چه شما قصد ساخت ملکی را داشته باشید و چه می خواهید ملکی را تغییر کاربری دهید، باید جواز مربوطه را دریافت کنید. قاعدتا اخذ جواز ساخت نیز مستلزم پرداخت یک سری هزینه ها می باشد. در این راستا باید اشاره داشت که هزینه های جواز ساخت 1403 به عوامل مختلفی بستگی دارد و همیشه یکسان نبوده و سال به سال افزایش می یابد. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی هزینه جواز ساخت 1403 بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
جواز ساخت یا پروانه ساختمانی چیست؟
جواز ساخت سندی است که از سوی شهرداری منطقه صادر می شود و یکی از مراحل بسیار مهم در فرآیند ساخت، تخریب و نوسازی ساختمان ها می باشد. در واقع این سند همان گونه که از نام آن مشخص است، یک امکان قانونی برای شروع ساخت ساختمان بوده و بدون در اختیار داشتن آن، نمی توان عملیات تخریب و نوسازی را انجام داد. بنا به عبارتی دیگر، پروانه ساختمانی و یا جواز ساخت یک مجوز رسمی است که به عنوان سندی برای رعایت قوانین ساخت و ساز، ایمنی و محیط زیست شناخته می شود. از این رو به منظور اخذ جواز ساخت، مالک یا سازنده باید به شهرداری منطقه مراجعه کرده و یک سری مراحل قانونی را طی کند و شامل یک سری هزینه ها می باشد.
می توان اذعان داشت که هزینه های مختلفی در جواز ساخت محاسبه می شود که می تواند شامل هزینه اصلی جواز، عوارض شهرداری، هزینه های طراحی و نظارت ساختمان، بیمه تامین اجتماعی و ... باشد. اگر شما نیز قصد ساخت و ساز ملکی را دارید، لازم است تا در ابتدا این مجوز ساخت را از شهرداری دریافت نمایید. لازم ذکر است که رعایت مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرداری در ساخت و ساز آپاتمان ها و ساختمان ها بسیار مهم است و به همین دلیل شهرداری اخذ این مجوز را یک الزام برای تمامی ساختمان ها می داند. از سوی دیگر تا ساخت به صورت قانونی و ایمن می تواند به توسعه شهری بهینه کمک شایانی کند.
انواع مجوز ساخت:
جواز ساخت با توجه به نوع پروژه می تواند متفاوت باشد. در واقع هر نوع مجوز ساخت از یک سری مقررات و شرایطی خاص برخوردار است و متناسب با نوع پروزه و محل اجرای آن می تواند تغییراتی داشته باشد. برای آن که بتوانید مجوز ساخت را دریافت کنید، باید انواع آن را بشناسید. از جمله انواع مجوز ساخت می توان به موارد زیر اشاره داشت:
-
پروانه ساختمانی: برای ساخت یک ساختمان جدید یا پروژه ساختمانی صادرمی گردد.
-
جواز تخریب و نوسازی: برای پروژه های تخریب ساختمان های موجود و سپس بازسازی آن ها صادر می شود.
-
پروانه اضافه اشکوب: به منظور تغییرات و اضافه کردن طبقات به ساختمان های موجود صادر می شود. البته برای اضافه کردن مواردی دیگر مانند افزایش فضای ساختمانی، اضافه کردن اتاق ها، پارکینگ ها و ... نیز این پروانه صادر می گردد.
-
پروانه تبدیل: این مجوز، به منظور تغییر کاربری یک ساختمان به یک کاربری دیگر ثبت و در خواست آن بررسی خواهد شد.
-
پروانه تغییرات و تعمیرات: برای تعمیرات و تغییرات کوچک در یک ساختمان موجود صادر می گردد.
-
پروانه تمدید: اگر مهلت پروانه ساختانی یا جواز ساخت به پایان رسیده و پروژه همچنان در حال ساخت باشد، مهلت پروانه ساختمانی تمدید خواهد شد.
-
پروانه تغییر نقشه: برای تغییر نقشه های پروژه صادر می شود؛ به عنوان مثال افزایش تعداد واحدها، تغییر در پلان طبقات و ...
-
پروانه ابطال: برای ابطال پروانه ساختمانی یک ملک، صادر می شود.
هزینه های جواز ساخت 1403:
هزینه های جواز ساخت 1403 نسبت به سال های گذشته افزایش داشته است و این افزایش دلایل مختلفی دارد. به صورت کلی هزینه های جواز ساخت در تمامی شهرها و حتی مناطق یک شهر مانند تهران ثابت نیست و عوامل مختلفی هستند که می توانند بر این هزینه ها و مبالغ تاثیر گذار باشند. هزینه های جواز ساخت 1403 به عوامل ذکر شده در زیر وابسته است:
-
متراژ ساختمان و نوع اسکلت آن
-
کاربری ساختمان مورد نظر
-
منطقه و محل جغرافیایی ملک
-
مقررات حاکم بر اساس نوع ساختمان و میزان اهمیت سازه
-
مدت زمان پیش بینی شده ساخت
-
شرایط بنیادین زمین مانند نوع خاک، وجود آب و ...
-
مدیریت پروژه
-
متریال و تجهیزات ساخت بر اساس نوع ملک و کاربری آن
-
بیمه و مسئولیت ها
-
مصوبات محلی
باید اشاره داشت که با توجه به عوامل ذکر شده در فوق، نمی توان همیشه مبلغی ثابت برای هزینه جواز ساخت در نظر گرفت و این مبالغ می تواند از یک پروژه تا پروژه ای دیگر کاملا متفاوت باشد.
محاسبه هزینه جواز ساخت:
محاسبه هزینه های جواز ساخت، می تواند با توجه به قوانین و منطقه کمی متفاوت باشد. از این رو بهتر است که برای محاسبه هزینه ها با کارشناسان ماهر و حرفه ای در این زمینه مشورت کرده تا پیش از کسب جواز و شروع عملیات ساختمانی، بتوانید از هزینه های ساخت آگاه شده و برای آن برنامه ریزی مناسبی داشته باشید.
در این راستا باید بیان کرد که هزینه جواز ساخت با توجه کاربری ملک متفاوت می باشد و عوامل متفاوتی مانند متراژ ساختمان، تعداد طبقات، تعداد پارکینگ و قیمت منطقه ای ساختمان در آن قرار دارد، بر آن موثر است. در این خصوص یک فرمول کلی وجود دارد که می توانید به محاسبه هزینه پروانه ساخت برای ساختمان های مسکونی یا یک واحدی بپردازید. این فرمول به شرح زیر است:
هزینه جواز ساخت = ضریب ✕ (مساحت نا خالص زیر بنا) – (تعداد پارکینگ ✕ 20) ✕ قیمت منطقه ای ساختمان
نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که هزینه جواز ساخت بافت فرسوده نسبت به هزینه جواز ساخت ساختمانی که در منطقه ای غیر از بافت فرسوده قرار گرفته است، کمتر می باشد. در این راستا شهرداری و مراجع ذی ربط، برای آن که سازندگان و مالکان به نوسازی مناطق بافت فرسوده بپردازند، تخفیف هایی را در دریافت جواز و هزینه های نظام مهندسی و.... در نظر گرفته اند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه جواز بافت فرسوده به دکتر جواز مراجعه کنید.
اهمیت جواز تخریب و نوسازی:
علاوه بر آن که دریافت جواز تخریب و نوسازی به لحاظ قانونی از اهمیت بسزایی برخوردار است، یک سری امور خاص وجود دارد که تنها با اخذ جواز ساختمان یا تخریب و نوسازی می توان آن ها را انجام داد. این امور به شرح زیر است:
-
امکان دریافت وام و تسهیلات از بانک برای ساخت و ساز ساختمان ها
-
احداث ساختمان با توجه به ضوابط فنی و آیین نامه های طرح جامع شهری
-
بیمه کردن ساختمان و نیروی انسانی مشغول به کار در پروژه ساخت و ساز
-
استفاده از تخصص و مهارت مهندسان ذی صلاح نظام مهندسی که مورد تایید شهرداری هستند.
سخن پایانی:
در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی هزینه های جواز ساخت 1403 بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت دکتر جواز مراجعه کنید.
118