طراحی داخل منازل یکی از بخش های مهمی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. طراحی داخلی بسیار متنوع و سلیقه ای هستند یکی از محبوب ترین طرح های دکوراسیون داخلی، سبک کلاسیک می باشد. سبک طراحی های کلاسیک از دوره رنسانس ایتالیا وارد معماری شد. منبع سبک معماری کلاسیک از روم و یونان باستان الهام گرفته شده است. همچنین از مهمترین نکات در طراحی داخلی رعایت تعادل و توازن می باشد که باید در تزیین و طراحی بخش های مختلف خانه رعایت کرد. سبک طراحی داخلی کلاسیک معمولا این حس را به افراد القا می کند که سقف خانه ها بلند به نظر می رسد. در سبک طراحی کلاسیک معمولا شومینه و میزهای بزرگ و یا راه پله ها به صورت چشمگیری جلوه می کنند. به طور کلی طراحی کلاسیک دارای نقاط کانونی بزرگی هستند. در ادامه مقاله می خواهیم با طراحی داخلی کلاسیک و جزئیات آن بیشتر آشنا شویم.
اصول طراحی داخلی کلاسیک چیست؟
از اصول مهم در طراحی فضای داخلی کلاسیک می توان به عمق رنگ ها اشاره کرد. چرا که داشتن یک پالت که عمق رنگ روی قابل مشاهده باشد در طراحی داخلی کلاسیک بسیار ضروری است. با اینکه طراحانی که در این حوزه فعالیت می کنند به رنگ های خنثی از جمله سفید، بژ، کرم و یا رنگ های تناژ مایل به قهوه ای و .. تمایل بیشتری دارند. اما این طور نیست که رنگ های تیره تر کاربردی در طراحی داخلی فضای کلاسیک نداشته باشد بلکه می توان از رنگ های تیره برای طراحی و دیزایین عمق و ابعاد بهره برد زیرا تاثیر خوب چشمگیری دارند و رنگ هایی مانند آبی روشن و آبی تیره، سایه های خاکی و قرمز، قهوه ای و یا حتی سبز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین از اصول دیگر طراحی داخلی به سبک کلاسیک این است که به صورت الگوهای چندگانه پیش می روند. پیروی از روش الگو های چندگانه دارای دلایلی است که نشان می هد چرا یک عنصر در طراحی منزل به سبک کلاسیک مهم هستند. دلیل اول اینکه الگو ها را باید به صورت صحیح ترکیب کنیم، این کار می تواند سبب ایجاد عمق بصری در طراحی شود که در نتیجه حس راحتی و آرامش را در فضا ایجاد می کند. دلیل دوم بازی کردن با الگو ها می باشد به طوری که در نگاه افراد جذاب به نظر برسد. با رعایت الگو های چند گانه در طراحی داخل کلاسیک منزل می توانید فضای ساده محیط منزل خود را به محیط سر زنده و شاداب که حس تازگی دارد تبدیل کنید.
توجه به سبک و طرح مبلمان هم از دیگر اصول مهم در طراحی داخلی کلاسیک می باشد که نمی توان از اهمیت آن چشم پوشی کرد. همچنین صندلی های روکش دار هم از دیگر آیتم های پرکاربرد برای سبک طراحی کلاسیک به حساب می آید. اهمیت آن ها می تواند به خاطر ویژگی پارچه های مجلل در ساختشان باشد که حتی می توان این منسوجات را یک عامل جداگانه در طراحی کلاسیک در نظر گرفت. زیرا به کمک یک الگو رنگ بندی هماهنگ به راحتی می تواند جذابیت خاصی را به فضای داخلی ببخشد.
مورد دیگر از اصول طراحی داخلی که پیش تر به آن اشاره کردیم، تقارن و تعادل این سبک می باشد که این دو مورد در واقع اساس طراحی کلاسیک به حساب می آیند. به طور کلی می توان گفت که تقارن ریشه اصلی سبک طراحی داخلی کلاسیک می باشد. این تقارن در روش چیدمان داخل قفسه های کتاب ها، مبلمان و قاب ها تا گلدان ها کاملا مشهود است تا بتوانید از نظر ظاهری و چیدمان نظمی را در محیط ایجاد کنید.
عناصر اصلی سبک کلاسیک در طراحی داخلی
در اجرای طراحی داخلی کلاسیک معمولا از رنگ های تند و گرم بهره می برند به طوری که با رنگ بندی دیوار ها و همچنین طراحی حکاکی روی سقف ها و طرح سلطنتی و بزرگ مبلمان ها و ... هماهنگ باشد همچنین در این سبک از طراحی از عتیقه جات و ظرف ها و دکوری ها لوکس قدیمی به کار گرفته می شود که چیدمان آن ها بر اساس تقارن شکل می گیرد. به همین ترتیب است که در طراحی داخلی کلاسیک باید به ویژگی های سبک کلاسیک هرجز دقت شود. در ادامه این بخش با مهمترین ویژگی های که برای دکوراسیون داخلی کلاسیک نیاز است آشنا می شویم که بتوانیم چگونه یک فضای کلاسیک در خانه یا محل کار خود ایجاد کنیم:
1- چه نوع مبلمانی برای طراحی داخلی کلاسیک مناسب است:
اولین قدم در طراحی سبک کلاسیک انتخاب مبلمان آنتیک و سلطنتی است. وجود مبلمان کلاسیک که ظاهر حجیم دارند از عناصر اصلی و مهم برای طراحی داخلی سبک کلاسیک است به همین دلیل در سبک های کلاسیک توقع روبروشدن با یک محیط مینیمالبسیتی را نداشته باشید. انتخاب مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی کلاسیک باید سنگین و حجیم و با طرح های مجلل باشد. با توجه به این نکته نه تنها مبلمان بلکه میز و صندلی ها، تخت و کمد و کابینت ها و... باید از طرح ها و مدل های سلطنتی حجیم باشد. علاوه بر ظاهر حجیم و سلطنتی، رنگ بندی و جنس آن ها هم بسایر مهم است. استفاده از چوب هاب لوکس و قیمتی مثل بلوط و همچنین بهره مندی از پارچه های مخمل نرم و لطیف و یا ترمه درجه یک از دیگر موارد مهم در انتخاب مبلمان های سلطنتی است. معمولا رنگ های قرمز و آبی و قهوه ای و سبز های پر رنگ و طلایی از رنگ های اصلی انتخاب مبلمان برای دکوراسیون کلاسیک می باشد.
2- پرده ها در طراحی کلاسیک به چه صورت است:
برای انتخاب پرده در طراحی کلاسیک معمولا از الگو پارچه های مرتبط به سبک سلطنتی و کلاسیک استفاده می شود. از جمله پارچه های ابریشم، مخمل، کتان که بسیار محبوب و پرطرفدار هستند. طراحی پرده ها در سبک کلاسیک به صورت لایه ای است یعنی پرده یک پنچره از لایه های چندگانه تشکیل شده است همین طرح لایه لایه بودن پرده ها از عناصر مهم در طراحی کلاسیک به حساب می آیند. از آستر هایی که جنس ابریشمی و حریر دارند و یا رویه های کتان و مخمل ترمه به سبک های مختلفی در کنار یکدیگر قرار می گیرند. نکته مهم در طراحی پرده ها در سبک دکوراسیون داخلی این است که هیچوقت پرده ها را به صورت ساده آویزان نمی کنند و ویژگی حجیم بودن برای انتخاب و طراحی پرده برای سبک کلاسیک کاملا صدق می کند. همینطور در این سبک طراحی باید قد پرده ها بلند باشد به طوری که از سقف تا زمین کشیده شود و کل پنجره را بپوشاند.
3- استفاده از کفش پوش چوبی و فرش در طراحی کلاسیک:
چوب یکی از مهترین متریال هایی است که در طراحی کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد مخصوصا برای بهره مندی در قسمت کف محیط. استفاده از فرش و یا کفش پوش های پارچه جایگاه زیادی در طراحی کلاسیک ندارد زیرا استفاده از چوب برای طراحی کف یک سبک کلاسیک کافی است. چوب به دلیل رنگ و طرحی که دارد به تنهایی می تواند فضای گرمی را به محیط القا کند. البته نا گفته نماند که استفاده از کفپوش چوبی برای طرح های داخلی کلاسیک می تواند در فرهنگ مختلف، متفاوت باشد. به عنوان مثال در کشور ما که صنعت فرش های دست باف دارای اهمیت بالایی است به عنوان یک جز اصلی در طراحی داخلی کلاسیک به حساب می آید مخصوصا طرح هایی که سبک شلوغ و سنتی داشته باشند.
4- طراحی آشپزخانه در سبک کلاسیک:
چیدمان کلاسیک برای آشپزخانه باید به صورت ترکیبی از رنگ ها باشد و کاملا از سبک های مدرن و مینیمالیستی فاصله بگیرد. برای طراحی و چیدمان کلاسیک در آشپزخانه بهتر است از رنگ های جواهری و یا از برخی عناصر گرفته شده از طبیعت بهره ببرید. از این رو می توانید در آشپزخانه از قفسه های چوبی، که دارای نور پردازی های کم و غیر مستقیم هستند بهره ببرید.
5- استفاده از عتیقه ها در طراحی سبک کلاسیک:
به جرات می توان گفت که عتیقه در چیدمان کلاسیک از عناصر مهم و پرکاربرد در طراحی دکوراسیون داخلی به حساب می آید. استفاده از آن ها در طراحی ها سبب می شود تا یک ظاهر نئو کلاسیک و سنتی را ایجاد کند. همچنین بهره مندی از تزینات و اکسسوری های قدیمی و یا وجود ستون ها و نیم تنه های مرمری، ظرف های سنتی و کوزه ها و سایر اقلام و عتیقه جات تاثیر چشمگیری در طراحی داخلی دکوراسیون کلاسیک فضا داخلی خواهد داشت.
6- مدل نورپردازی کلاسیک چگونه است:
نورپردازی در طراحی کلاسیک به صورت غیر مستقیم و کم به کار گرفته می شود زیرا در این طراحی معمولا نور زیاد استفاده نمی شود. با اینکه در طراحی دکوراسیون داخلی کلاسیک از لوستر های پر زرق و برق استفاده می شود اما این لوستر ها معمولا در وسط محیط نصب می شوند و به تنهایی فضا را روشن می کنند. در بخش های دیگر از نور های کوچک که نور ملایم غیر مستقیم دارند استفاده می شود. در طراحی کلاسیک تنها از نور های ساده و زرد رنگ استفاده می شوند و نور های رنگی جایگاهی ندارند.
7- سبک درب و پنچره ها در فضای کلاسیک:
از عناصر دیگری که نشان دهنده سبک سلطنتی و کلاسیک است. مدل درب اصلی فضا می باشد. طرح درب اصلی می تواند نشان دهنده سبک کلاسیک محیط باشد. انتخاب درب ها به طرح های قوسی و شیار داری که قالب های ظریف دارند، هم جذابیت این مدل درب ها را بیشتر می کند و هم نشان دهنده سبک کلاسیک می باشد. برای دستگیره این درب ها بهتر است از مدل های پر رنگ و پر آدین بهره ببرید زیرا این انتخاب می تواند زیبایی و ظرافت طراحی شما را بالاتر ببرد. همچنین در طراحی پنجره ها برای سبک کلاسیک مدل های بزرگ و چوبی بسیار مناسب و ایده آل هستند.
چه رنگ هایی برای طراحی داخلی کلاسیک مناسب هستند؟
بهره مندی از رنگ های درست و اصولی و متناسب با دکوراسیون داخلی کلاسیک می تواند آرامش غیر قابل انکاری را به افراد القا کند. چرا که رنگ ها در طراحی سبک کلاسیک از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند که قالبا از رنگ های طبیعی الهام گرفته می شوند که بسیار آرامش بخش است. برای اینکه بتوان این آرامش را در فضا نگه داشت بهتر است از سبک رنگ های خنثی، روشن و یا حتی رنگ های ملایم و تناژ گرم بهره ببریم. رنگ های جیغ و شاد معمولا در طراحی داخلی کلاسیک جایگاهی ندارد همچنین به شما توصیه می کنیم از رنگ های تضادی مثل سفید و مشکی در دکوراسیون سبک کلاسیک خود استفاده نکنید. برای بهره مندی از تضاد رنگی در طراحی داخلی بهتر است از رنگ های متناسب تر در طیف ملایم بهره ببرید. از جمله بهترین رنگ بندی هایی که می توانید در طراحی دکوراسیون داخلی کلاسیک استفاده کنید شامل: بژ، زیتونی، عاجی، سبز زمردی، طلایی و کرمی و شیری می باشد. همچنین از موارد مهم در سبک کلاسیک این است رنگ هایی با تناژ سرد در این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی جایگاهی ندارند.
ویژگی های شاخص سبک طراحی داخلی کلاسیک
• کمال گرایی در طراحی
• وضوح در ساختار طراحی
• تاکید به طراحی با فرم و سادگی و همچنین تناسب
• الهام از احساسات مهار شده
• تکیه کردن به ایده های ذهن
چگونه می توان سبک کلاسیک را با سبک های دیگر ترکیب کرد؟
یکی از سبک های پرطرفداری که امروزه زیاد مورد استفاده قرار می گیرد ترکیب سبک سنتی و کلاسیک با سبک مدرن می باشد. به طور کلی سبک طراحی سنتی بر پایه اصالت و ظرفت است و سبک طراحی داخلی مدرن بر سادگی و تمیزی صورت می گیرد. اما با این حال این دو سبک کاملا با هم ترکیب می شوند و می توانند یک طراحی منحصربفردی را بوجود بیاورند. به عنوان مثال می توانید از طراحی درب و پنجره های قوسی شکل شیار دار که جزو عناصر سنتی است بهره ببرید و در عوض سبک مبلمان و و نورپردازی و طراحی دیوار ها را به صورت مدرن انتخاب کنید البته نا گفته نماند که این سبک طراحی هم دارای اصولی است تا این تغییرات باهم هماهنگ باشند. همچنین رنگ بندی هایی که در این طراحی سبک ترکیبی استفاده می شود جو متفاوت و خاصی به فضا می بخشد.
جمع بندی
در این مقاله با طراحی دکوراسیون داخلی سبک کلاسیک آشنا شدیم و عناصر اصلی سبک کلاسیک را توضیح دادیم. در ادامه با توجه به ویژگی های سبک کلاسیک که یک سبک سنتی و سلطنتی می باشد، با طراحی دکوراسیون داخلی کلاسیک در فضا های مختلف آشنا شدیم. از جمله خصوصیات طراحی داخلی کلاسیک داشتن تقارن و تعادل می باشد همچنین، بهره مندی از عتیقه جات و ستون ها و کوزه های و... می تواند در دیزاین داخلی سبک کلاسیک محیط موثر باشد. مبلمان های حجیم و استیل با سبک های سلطنتی و انتخاب پرده های بلندی که از سقف تا زمین کشیده شده اند از دیگر خصوصیات سبک های طراحی داخلی کلاسیک است. همچنین نورپردازی در این سبک از به صورت ملایم و بسیار کم می باشد. برای طراحی کلاسیک می توانید با مراجعه به سایت معتبر معمار آنلاین از آبجکت های متنوعی بهره ببرید.
417