معماری یکی از هنرهای زیبا و کاربردی است که از گذشتههای دور تا به امروز نقش مهمی در شکلگیری شهرها و جوامع داشته است. معماران با استفاده از دانش و مهارت خود، بناهایی را طراحی میکنند که علاوه بر زیبایی، از نظر عملکردی نیز مناسب باشند. در طول تاریخ، معماران بسیاری بودهاند که با آثار خود، نام خود را در تاریخ معماری جهان ثبت کردهاند. ما در این مقاله از گروه نگارشی معمار آنلاین مرجع دانلود معماری، به معرفی 10 معمار برتر جهان تا سال 2023 خواهیم پرداخت.
1- فرانک لوید رایت
فرانک لوید رایت (Frank Lloyd Wright)، معمار آمریکایی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم است. او بنیانگذار سبک معماری «آمریکایی مدرن» بود و آثار او به طور گستردهای در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفتهاند. رایت در سال 1867 در ایالت ویسکانسین آمریکا متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 20 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه شیکاگو آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «لوئیس سالیوان» کار کرد. در سال 1889، دفتر معماری خود را با نام «فرانک لوید رایت و شرکا» تأسیس کرد. آثار رایت از نظر فرم و عملکرد، بسیار خلاقانه و نوآورانه بودند. او از مصالح طبیعی مانند چوب و سنگ در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته رایت میتوان به خانههای « Fallingwater» و «Taliesin» اشاره کرد.
2- لوکوربوزیه
لوکوربوزیه (Le Corbusier)، معمار سوئیسی-فرانسوی، یکی دیگر از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم است. او بنیانگذار سبک معماری «مدرنیسم» بود و آثار او به طور گستردهای در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفتهاند. لوکوربوزیه در سال 1887 در سوئیس متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 17 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه پلیتکنیک لوزان آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «پیتر برتنز» کار کرد. در سال 1917، دفتر معماری خود را با نام «شارل-ادوارد جنرس» تأسیس کرد. آثار لوکوربوزیه از نظر فرم و عملکرد، بسیار ساده و منطقی بودند. او از مصالح جدید مانند بتن مسلح در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از خطوط صاف و گوشههای تیز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته لوکوربوزیه میتوان به خانههای «Villa Savoye» و «Notre Dame du Haut» اشاره کرد.
3- میس ون در روهه
میس ون در روهه (Mies van der Rohe)، معمار آلمانی-آمریکایی، یکی دیگر از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم است. او بنیانگذار سبک معماری «مدرنگرایی» بود و آثار او به طور گستردهای در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفتهاند. میس ون در روهه در سال 1886 در آلمان متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 18 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه فنی آخن آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «پیتر برتنز» کار کرد. در سال 1912، دفتر معماری خود را با نام «آلبرت اسپیر» تأسیس کرد. آثار میس ون در روهه از نظر فرم و عملکرد، بسیار ساده و مینیمالیستی بودند. او از مصالح جدید مانند بتن مسلح و شیشه در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از خطوط صاف و حجمهای ساده اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته میس ون در روهه میتوان به ساختمانهای «Farnsworth House» و «Seagram Building» اشاره کرد.
4- آلوار آلتو
آلوار آلتو (Alvar Aalto)، معمار فنلاندی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم است. او بنیانگذار سبک معماری «آکوردیون» بود و آثار او به طور گستردهای در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفتهاند. آلتو در سال 1898 در فنلاند متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 18 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه فنی هلسینکی آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «آرنو ارلکو» کار کرد. در سال 1923، دفتر معماری خود را با نام «آلتو و ارلکو» تأسیس کرد. آثار آلتو از نظر فرم و عملکرد، بسیار ارگانیک و طبیعی بودند. او از مصالح طبیعی مانند چوب و سنگ در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته آلتو میتوان به ساختمانهای «Viipuri Library» و «Paimio Sanatorium» اشاره کرد.
5- لویی کان
لویی کان (Louis Kahn)، معمار آمریکایی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم است. او بنیانگذار سبک معماری «سازهگرایی» بود و آثار او به طور گستردهای در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفتهاند. کان در سال 1901 در لیتوانی متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 18 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه پنسیلوانیا آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «فرانک لوید رایت» کار کرد. در سال 1935، دفتر معماری خود را با نام «لویی کان و شرکا» تأسیس کرد. آثار کان از نظر فرم و عملکرد، بسیار ساده و صریح بودند. او از مصالح طبیعی مانند سنگ و بتن در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته کان میتوان به ساختمانهای «Salk Institute» و «Kimbell Art Museum» اشاره کرد.
6- زها حدید
زها حدید (Zaha Hadid)، معمار عراقی-بریتانیایی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم و بیستویکم است. او تنها زنی است که موفق به دریافت جایزه پریتزکر، معتبرترین جایزه معماری جهان، شده است. حدید در سال 1950 در عراق متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 16 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه آمریکایی بیروت آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «رم کولهاس» کار کرد. در سال 1979، دفتر معماری خود را با نام «زها حدید» تأسیس کرد. آثار حدید از نظر فرم و عملکرد، بسیار ارگانیک و انتزاعی بودند. او از مصالح جدید مانند بتن مسلح و فلز در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته حدید میتوان به ساختمانهای «Opera House» در سیدنی و «Heydar Aliyev Center» در باکو اشاره کرد.
7- رنزو پیانو
رنزو پیانو (Renzo Piano)، معمار ایتالیایی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم و بیستویکم است. او تنها معماری است که موفق به دریافت دو جایزه پریتزکر شده است. پیانو در سال 1937 در ایتالیا متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 18 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه پلیتکنیک میلان آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «لویی کان» کار کرد. در سال 1971، دفتر معماری خود را با نام «رنزو پیانو و شرکا» تأسیس کرد. آثار پیانو از نظر فرم و عملکرد، بسیار خلاقانه و نوآورانه بودند. او از مصالح جدید مانند شیشه و فولاد در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد.
8- سانتیاگو کالاتراوا
سانتیاگو کالاتراوا (Santiago Calatrava)، معمار اسپانیایی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم و بیستویکم است. او به خاطر طراحیهای ارگانیک و ساختارهای مهندسی خود شناخته شده است. کالاتراوا در سال 1951 در اسپانیا متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 17 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه پلیتکنیک والنسیا آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «فونسو کورتیناس» کار کرد. در سال 1983، دفتر معماری خود را با نام «سانتیاگو کالاتراوا و شرکا» تأسیس کرد. آثار کالاتراوا از نظر فرم و عملکرد، بسیار خلاقانه و نوآورانه بودند. او از مصالح جدید مانند شیشه، فولاد و بتن در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته کالاتراوا میتوان به ساختمانهای «Milwaukee Art Museum» و «Turning Torso» اشاره کرد.
9- هانس هولاین
هانس هولاین (Hans Hollein)، معمار اتریشی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم و بیستویکم است. او به خاطر طراحیهای مینیمالیستی و استفاده از مصالح جدید شناخته شده است. هولاین در سال 1934 در اتریش متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 17 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه فنی وین آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «کورت شوتز» کار کرد. در سال 1965، دفتر معماری خود را با نام «هانس هولاین» تأسیس کرد. آثار هولاین از نظر فرم و عملکرد، بسیار ساده و صریح بودند. او از مصالح جدید مانند بتن مسلح و شیشه در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته هولاین میتوان به ساختمانهای «Museum of Modern Art» در وین و «Municipal Museum of Art» در نورنبرگ اشاره کرد.
10- فرنک گری
فرنک گری (Frank Gehry)، معمار آمریکایی، یکی از تأثیرگذارترین معماران قرن بیستم و بیستویکم است. او به خاطر طراحیهای ارگانیک و استفاده از مصالح جدید شناخته شده است. گری در سال 1929 در کانادا متولد شد. او از همان کودکی به معماری علاقه داشت و در سن 18 سالگی، تحصیلات خود را در رشته معماری در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی آغاز کرد. پس از فارغالتحصیلی، به مدت چند سال در دفتر معماری «ویلیام پری» کار کرد. در سال 1962، دفتر معماری خود را با نام «فرنک گری و شرکا» تأسیس کرد. آثار گری از نظر فرم و عملکرد، بسیار خلاقانه و نوآورانه بودند. او از مصالح جدید مانند فولاد، شیشه و آلومینیوم در طراحیهای خود استفاده میکرد و به استفاده از نور طبیعی و فضای باز اهمیت زیادی میداد. از جمله آثار برجسته گری میتوان به ساختمانهای «Guggenheim Museum» در بیلبائو و «Walt Disney Concert Hall» در لسآنجلس اشاره کرد.
این معماران تأثیرگذار با آثار خود، نقش مهمی در شکلگیری معماری مدرن و معاصر داشتهاند. آثار آنها الهامبخش معماران جوان و دانشجویان معماری در سراسر جهان هستند.
323